OPSÆTNING AF VÆV OG FILT

Opsætning af væv og filt kan være besværligt, hvis man helt har styr på hvordan man skal gøre. I branchen benævnes væv og filt med betegnelserne glasvæv og glasfilt. Men hvad er forskellen på de to? Og hvad skal man være særlig opmærksom på når du netop arbejder med opsætning af væv og filt?

Glasvæv

Glasvæv bliver i højere grad end glasfilt brugt som et dekorativt materiale. Glasvæv giver en overflade med struktur lidt ligesom et lærred. Dette skyldes at glasvæv består af vævet glasfibertråde. Dette gør, at glasvæv er meget stærkt og mindre modtagelig overfor slidtage. Glasvæv beskytter væggen og armerer mod revner. Glasvæv ses tit i institutioner og i hjem fra 90’erne, men er ikke helt så populært i dag som tidligere. Dette skyldes sandsynligvis det dekorative udtryk som glasvæv har, og ikke de funktionelle fordele, som glasvæv ellers kan have.

Glasfilt

I dag er glasfilt det foretrukne valg, når det kommer til vægbehandling. Glasfilt er en form for tyndt tapet, som modsat glasvæv har en helt glat overflade. Dette gør at når man efterfølgende skal male over filten er det lettere at få glatte vægge. Glasfilt er også med til at beskytte væggen, men ikke i samme grad som glasvæv gør. 

Foldagers Malerfirma

Men hvad skal man være opmærksom på når man skal opsætte væv og filt? Som professionel maler og ejer af Foldagers Malerfirma kender jeg til alle processerne ved opsætning af væv og filt og har mange års erfaring indenfor forskellige maleropgaver. Jeg har haft opgaver for både erhvervs og private kunder, med fuld tilfredshed. Ved at kontakte mig kan vi få en uforpligtende snak så du undgår eventuelle begynderfejl, der kan være ved selv at kaste dig ud i at sætte filt og væv op. 

 

Begynderfejl – opsætning af væv og filt

  • Før man begynder opsætning af væv og filt er det vigtigt at væggen er helt glat og plan, og eventuelle skader er udbedret. Her kan Foldagers Malerfirma også hjælpe med fuldspartling så du opnår det bedste fundament. 
  • Væv og filt kan ikke skjule fejlene og eksempelvis tapetrester skal være skrabet helt væk og en malet væg skal vaskes grundigt med grundrens, hvis der skal være chance for at væv og filt kan sættes sig ordentlig fat.
  • Med glasvæv og glasfilt kan du risikere, at det suger meget, eksempelvis hvis det skal på gips, puds og betonvægge er det vigtigt, at de forbehandles med grunder før man påbegynder opsætning, ellers vil glasvæven og -filten have svært ved få fat.
  • Udover forberedelsen er det også vigtig at mængden af vævklæber ikke er forkert. Ligeledes må klæberen heller ikke udtørre. Hvis du ikke har styr på dette, vil væven og filten let komme til at bule ud. Derfor skal man kun arbejder med et par baner af gangen. En professionel maler har erfaring med disse hjælpemidler og tørretider og kan derfor sikre at det endelige udtryk bliver så godt så muligt. 
  • Endnu en begynderfejl er også at glasfilten også skal mættes inden der males ellers vil det også suge den dyre maling, hvilket ender med at blive en dyr fornøjelse. 

En video der viser hvordan filt og væv opsættes: https://www.jemogfix.dk/fix-det-selv/fix-huset/fix-det-selv-film/saadan-opsaetter-du-glasfilt-paa-en-vaeg/

Hvis du er opmærksom på disse begynderfejl, har du et godt fundament til at opsætte glasvæven og glasfilten, men med en professionel maler får du også personlig rådgivning og vurdering af netop din maleropgave så der ikke opstår uforudsigelige udfordringer, som kan forhindre det pæne slutresultat. 

Jeg laver mange forskellige maleropgaver og kan derfor kontaktes hvis der ønskes et samlet tilbud på flere ydelser. For en uforpligtende snak om andre malerrelaterede og renoverings spørgsmål må du/I meget gerne kontakte mig.